Forex Tieto

Valuuttakauppa se on joka kannattaa

Luo rutiini valuuttakauppaan

Valuuttakauppaa tehdessä on äärimmäisen tärkeätä osata ennustaa tulevia kurssiheilahteluita. Menestyvät treidaajat käyttävät runsaasti aikaa analysoidakseen markkinoita ja löytääkseen oikeita hetkiä käydä voitokasta kauppaa.

Valuuttakauppaa koskevaa reaaliaikaista informaatiota on nykyään runsaasti saatavilla mm. internetissä ja tätä tietoa on itse asiassa jopa tukahduttavan paljon. Juuri siksi onkin tärkeätä, että luot itsellesi rutiinin, jonka avulla selvität markkinoiden tärkeimmät signaalit mahdollisimman tehokkaasti. Mitä päättäväisemmin pystyt noudattamaan rutiiniasi, sen paremmat ovat mahdollisuutesi tehdä voitokasta valuuttakauppaa.

Mitä olisi hyvä ottaa huomioon rutiinia suunnitellessa?

Aloittelijan on syytä edetä pienin askelin, jotta suunnitelma pysyy alusta asti kasassa. Valuuttakaupassa on runsaasti tutkittavaa mutta tehdäksesi voitokasta treidausta sinulle riittää vain muutamaan valuutan ja niiden lainalaisuuksien hallitseminen.

Valitse siis mieluiten yksi tai kaksi valuuttaparia ja keskity niihin täysillä. Ajan myötä voit tutustua useampaan mutta alussa se ei ole järkevää. Hyvä valinta ensimmäiseksi valuuttapariksi on EUR/USD monestakin syystä. Sillä mm. käydään kaikkein eniten kauppaa kaikista valuuttapareista ja sen liikkeet ovat muita pareja vähemmän kaoottisia.

Miten voin kehittää itseäni?

Jos aloitat nyt valuuttakaupan aivan nollista, olisi hyvä ensin hankkia joku yleisesti valuuttakauppaan keskittyvä kirjallisuuden teos. Toinen askel on keskittyä tekniseen analyysiin, jolloin opit mm. tulkitsemaan kynttilä- ja muita kaavioita. Kaaviot ovat tärkeitä valuuttakaupassa, koska esimerkiksi niistä havaittavien jaksollisuuksien perusteella voi ennustaa kurssien tulevia muutoksia. Erityisesti Englanninkielellä on saatavilla kirjallisuutta molempaan aihepiiriin liittyen (valuuttakauppa yleisesti ja tekniseen analyysi).

Mitä rutiinin tulisi sisältää?

Hyvässä rutiinissa olisi hyvä olla mukana ainakin seuraavia elementtejä:

  • Aikakehysanalyysiä kuvaajista, jolla etsit mm. kurssien tuki- ja resistanssitasoja
  • Kynttiläkuvaajien tulkitsemista
  • Valuuttakauppaan liittyvien talousuutisten seuraamista
  • Aiemmin tekemiesi kauppojen analysointia

Mitä aktiivisemmin noudatat rutiinia (= päivittäin) sen nopeammin siitä suoriudut.

Kuinka paljon aikaa pitää käyttää?

On tietenkin henkilökohtaista, kuinka nopeasti pystyt tekemään riittävän kattavat analyysit markkinoiden tilanteesta. Toisaalta, mitä enemmän aikaa käytät markkinoiden ja talousuutisten tarkkailuun, sitä paremmat ovat valuuttakauppavalmiutesi. Jotta realistisesti voisit odottaa voitokasta tuottoa valuuttakaupasta, olisi sinun syytä viettää ainakin tunti päivässä erilaisten talouslähteiden seuraamiseen ja saatavilla olevan datan analysoimiseen.

Tunti voi tuntua hieman paljolta mutta kannattaa muistaa, että varsinaisen valuuttaparin toimeksiantosuoritus on salamannopea, muutaman hiirenklikkauksen kestävä operaatio. Lähes kaiken muun aikasi käytätkin markkinoiden muutosten seuraamiseen ja ennustamiseen. Jotta tulosta tulisi, täytyy olla valmis ”likaamaan kätensä”, joten rutiinin noudattaminen kannattaa ottaa tosissaan.